MALZEMELER
400 g Kuru Nohut
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 adet Defne Yaprağı
6 adet Karanfil
4 adet Kakule
6 adet Tane karabiber
1 adet Soğan
1 diş Sarımsak
3 tatlı kaşığı Toz Kişniş
2 tatlı kaşığı Toz Kimyon
4 adet Kuru Arnavut Biberi
½ tatlı kaşığı Toz Zerdeçal
3 tatlı kaşığı Garam Masala
½ lt Su
1 parmak boyu Taze Zencefil
1 adet Kırmızı Soğan
1 bağ Taze Kişniş
1 adet Limon
Tuz
PÜRE
2 adet Soğan (kabaca doğranmış)
2 adet Domates
4 diş Sarımsak
2 parmak boyu Taze Zencefil
HAZIRLANIŞI
1-Bir gece önceden büyük bir kabın içinde soğuk suyla ıslattığın nohutları süz. Derin bir tencereye nohutları koy, üzerlerini en az 4 parmak geçecek kadar soğuk suyla, iyice yumuşayana kadar haşla. Haşlama suyuna tuz atmayı unutma.
2-Püre için gerekli olan soğan, domates, sarımsak ve zencefili blender’ da püre oluncaya kadar döndürüp, kenara koy.
3-Derin bir tencereyi orta ateşe koyup zeytinyağını ısıt.
4-Defne yaprağı, karanfil, kakule ve karabiber tanelerini kokuları çıkıncaya kadar kavur.
5-Piyazlık doğranmış 1 adet soğanı ve sarımsağı tencereye ekle, hafif renk alıp yumuşayana kadar 2-3 dakika çevir. Kenara aldığın püreyi ilave et, yağ ile sos birbirinden ayrılıncaya kadar pişir.
6-Toz kişniş, toz kimyon, Arnavut biberleri, zerdeçal ve garam masala’yı ekle ve karıştırarak 5 dakika daha pişir.
7-Haşlanmış nohutları ilave et, sosla iyice karıştır.
8- ½ litre su ve tuz ekle.
9-Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişir.
10-Jülyen kestiğin zencefili derin yağda kıtır kıtır olana kadar kızart. Bir peçetenin üzerine yayarak fazla yağını al.
11-Kırmızı soğanı sıçan dişi doğra, kişnişi saplarından ayıkla.
12- Servis tabağına aldığın nohutların üzerine kişniş yaprakları, kırmızı soğan ve kıtır zencefilleri yerleştir. Üzerine limon suyu sık ve servis et.