Sayfanın başına ulaştınız.
Chana Masala

Chana Masala

 
Chana Masala

MALZEMELER

400 g Kuru Nohut

2 yemek kaşığı Zeytinyağı

2 adet Defne Yaprağı

6 adet Karanfil

4 adet Kakule

6 adet Tane karabiber

1 adet Soğan

1 diş Sarımsak

3 tatlı kaşığı Toz Kişniş

2 tatlı kaşığı Toz Kimyon

4 adet Kuru Arnavut Biberi

½ tatlı kaşığı Toz Zerdeçal

3 tatlı kaşığı Garam Masala

½ lt Su

1 parmak boyu Taze Zencefil

1 adet Kırmızı Soğan

1 bağ Taze Kişniş

1 adet Limon

Tuz

PÜRE

2 adet Soğan (kabaca doğranmış)

2 adet Domates

4 diş Sarımsak

2 parmak boyu Taze Zencefil

 

HAZIRLANIŞI

1-Bir gece önceden büyük bir kabın içinde soğuk suyla ıslattığın nohutları süz. Derin bir tencereye nohutları koy, üzerlerini en az 4 parmak geçecek kadar soğuk suyla, iyice yumuşayana kadar haşla. Haşlama suyuna tuz atmayı unutma.

2-Püre için gerekli olan soğan, domates, sarımsak ve zencefili blender’ da püre oluncaya kadar döndürüp, kenara koy.

3-Derin bir tencereyi orta ateşe koyup zeytinyağını ısıt.

4-Defne yaprağı, karanfil, kakule ve karabiber tanelerini kokuları çıkıncaya kadar kavur.

5-Piyazlık doğranmış 1 adet soğanı ve sarımsağı tencereye ekle, hafif renk alıp yumuşayana kadar 2-3 dakika çevir. Kenara aldığın püreyi ilave et, yağ ile sos birbirinden ayrılıncaya kadar pişir.

6-Toz kişniş, toz kimyon, Arnavut biberleri, zerdeçal ve garam masala’yı ekle ve karıştırarak 5 dakika daha pişir.

7-Haşlanmış nohutları ilave et, sosla iyice karıştır.

8- ½ litre su ve tuz ekle.

9-Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişir.

10-Jülyen kestiğin zencefili derin yağda kıtır kıtır olana kadar kızart. Bir peçetenin üzerine yayarak fazla yağını al.

11-Kırmızı soğanı sıçan dişi doğra, kişnişi saplarından ayıkla.

12- Servis tabağına aldığın nohutların üzerine kişniş yaprakları, kırmızı soğan ve kıtır zencefilleri yerleştir. Üzerine limon suyu sık ve servis et.