İndirime Kalan Süre
Derin Dondurucu

Derin Dondurucu

Derin Dondurucu modellerinde Size Özel indirimler almak ister misiniz?
Derin Dondurucu modellerinde Size Özel indirimler almak ister misiniz?
4 ürün listelendi.

Derin Dondurucu

GFNE 7301
Çekmeceli Derin Dondurucu

  • Soğutma Teknolojisi : No Frost
  • Toplam Hacim (L) : 256 L
  • Elektronik Gösterge : Var
25.199 TL

GFNE 8440
Çekmeceli Derin Dondurucu

  • Soğutma Teknolojisi : No Frost
  • Toplam Hacim (L) : 404 L
  • Elektronik Gösterge : Var
31.499 TL
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
Sıralama

Derin dondurucu


Yiyecekleri mevsimine uygun şekilde tüketmek amacıyla stoklamayı tercih edenler için buzdolabı dondurucusunun sahip olduğu depolama alanı yeterli olmayabilir. Derin dondurucu buzdolabının dondurucu bölmesinden çok daha geniş olan iç hacmi ile çok fazla miktarda farklı yiyeceğin bozulmadan saklanmasını sağlar. Evlerden ofislere, okullardan restoran gibi işletmelere kadar pek çok farklı yerde kullanılan derin dondurucuların farklı markalarda gelişmiş özelliklere sahip modellerini bulabilmek mümkün olur.

Derin Dondurucu Modelleri ve Özellikleri

Derin dondurucu modelleri, yatay ve dikey olmak üzere ayrılır. Yatay derin dondurucu modelleri sandık tipi derin dondurucu; dikey derin dondurucu modelleri ise çekmeceli derin dondurucu ya da diğer bir adıyla raflı derin dondurucu olarak bilinir. Çekmeceli derin dondurucular görünüm olarak buzdolabı ile benzerlik taşıyan dikey bir tasarıma sahptir. Dikey derin dondurucu 7 çekmeceli olabildiği gibi 5 ya da 6 çekmeceli de olabilir. Çekmeceli derin dondurucularda depolama alanı dikey olduğu için farklı yiyeceklerin daha rahat sınıflandırılmasına ve daha kolay görülebilmesine olanak sağlar. Buna karşın depolama kapasitesi yatay derin donduruculara göre daha kısıtlı olabilir.
Sandık tipi derin dondurucu olarak da bilinen yatay derin dondurucular ise yukarı ya da yana doğru açılan bir kapakla birlikte oldukça geniş depolama alanı sunan modellerdir. Bazı yatay derin dondurucu modellerinin iç kısmı sepetler yardımıyla bölmelere ayrılır. Bu da çok fazla sayıda yiyeceği rahat bir şekilde istiflemeye yardımcı olur. Derin dondurucu sandık tipi olarak genellikle mevsimsel gıda depolayan geniş aileler ve yiyecek-içecek işletmeleri tarafından tercih edilir. Bu tip derin dondurucularda depolama sistemi üst üste istifleme şeklinde olduğu için yiyeceklerin saklama koşullarına uygun ve düzgün bir şekilde, derin donduruculara özel olarak üretilen saklama poşetlerinde yerleştirilmesi oldukça önemlidir.
Derin dondurucunun iç kısmındaki nem oranını dengede tutarak karlanma ve buzlanmayı önleyen modellere no frost derin dondurucu adı verilir. Hem yatay hem de dikey derin dondurucularda no frost özellikli modeller bulabilmek mümküdür. Dikey ve yatay derin dondurucu modellerine ek olarak mini derin dondurucu modelleri de bulunur. Mini derin dondurucular, alanı kısıtlı mutfaklarda işlevsel kullanımıyla tercih edilen derin dondurucu modelleri arasında yer alır. İç hacmi daha küçük olan, çekmeceli ya da sandık tipi modelleri de bulunan mini modeller buzdolabı dondurucusunda yeterli alanı olmayanlar için ideal bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

Derin Dondurucu ile Gıdalarınızı Taze Tutun

Gıdaları ilk günkü tazeliğinde tüketmek amacıyla mevsimsel stok yapanlar tarafından sıklıkla kullanılan derin dondurucuları hem satın alırken hem de kullanırken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekir. Bazı temel kıstaslara uyulması derin dondurucunun ömrünü uzatırken güvenle kullanılmasını sağlar. Peki, derin dondurucu nasıl kullanılır? Derin dondurucuların kullanım kılavuzlarında yer alan kurallara uyulması hem güvenlik hem de doğru ve rahat bir kullanım açısından önemlidir.
Derin dondurucuların çalıştırılmadan önce temizlenmesi, bulundukları ortamın çok sıcak ve nemli olmaması, ortalama -18 santigrat derecede çalıştırılması, saklama bölmelerinin gereğinden fazla doldurulmaması gerekir. Gıdaları derin dondurucuya yerleştirirken alüminyum folyo, naylon poşet ve plastik kaplar kullanılmamalıdır. Bu tip maddeler yerine derin dondurucular için üretilen kap ve poşetlerin kullanılması güvenli bir kullanım sağlar. Sıvıların derin dondurucuya kapakları kapalı cam şişeyle yerleştirilmesi de çatlama, kırılma ve sızıntı durumlarına yol açabileceği için bu şekilde muhafaza edilmemesi gerekir. Ayrıca gıdaların derin dondurucuda saklama sürelerine dikkat edilmesi ve son kullanma tarihi daha yakın ürünlerin ilk olarak tüketilmesi de önemli detaylardandır.
Derin dondurucu da buzdolabı gibi sürekli çalışır durumda olan bir beyaz eşya olduğu için harcadığı yıllık elektrik miktarının düşük olması çevreye ve bütçeye katkı sağlaması açısından önemlidir. A enerji sınıfına ait olan derin dondurucu modelleri diğer sınıflara göre yıllık enerji tüketimini minimum seviyede tutar. Derin dondurucunun cihaz içini soğuturken kullandığı gazın çevre dostu olması, dijital bir ekrana sahip olması ve kapağın açık kalması durumlarında otomatik uyarı sisteminin devreye girmesi gibi özellikler de uzun ömürlü ve güvenli bir kullanım açısından belirleyicidir.

Derin Dondurucu Temizliği

Derin dondurucu temizliği ve bakımı, makineyi ilk günkü dayanıklılığında ve güvenilir şekilde kullanabilmek için önemli olan işlemlerdir. Temizlik ve bakım yaparken derin dondurucunun kullanma kılavuzunda yer alan temizlik ve bakıma dair adımları doğru uygulamak gerekir. Derin dondurucuyu temizlerken fişinin çekilmesi, temizlik sonrası makinede oluşan suyun boşaltılarak gider borusu ve filtresinin temizlenmesi, çekmece gibi parçaların düzenli temizliği uyulması gereken en temel adımlar arasında yer alır.
Derin dondurucu buzlanma sorunu da zaman zaman kullanıcıların karşı karşıya kaldığı sorunlardan biridir. No frost derin dondurucularda karlanma ve buzlanmayı önleyen buz eritme sistemi bulunur. Bu sistem arızalandığında buzlanma sorunu ortaya çıkabilir. No frost özelliği bulunmayan standart derin dondurucularda ise dondurucu kapağı açıldıkça içeri giren nemli hava nedeniyle karlanma ve buzlanma oluşabilir. Düzenli bir bakımla bu oluşumun önüne geçilebilir. Yetkili teknik servisler de belirli aralıklarla makine bakımı, arıza giderilmesi ve parça temini konularında kullanıcılara yardımcı olur.

Derin Dondurucu Fiyatları

Hem standart derin dondurucu fiyatları hem de no frost derin dondurucu fiyatları; marka, model, kullanım şekli, iç hacim, enerji sınıfı, tasarım gibi birçok kıstasa göre değişiklik gösterebilir. Derin dondurucu satın almak üzere fiyat araştırması yapan kullanıcıların öncelikle aradıkları özellikleri ve bütçelerini belirlemesi gerekir. Ardından kendi ihtiyaçlarına en uygun derin dondurucu modelini farklı markaların modellerini, teknik özelliklerini ve fiyatlarını inceleyerek bulabilmeleri daha kolay hale gelir.
Grundig web sitesinde yer alan beyaz eşya kategorisine girerek birçok farklı özellik ve fiyat aralığındaki Grundig derin dondurucu modellerini inceleyebilir; ihtiyacınıza en uygun ürünü satın alabilirsiniz. Ayrıca yeni ürünler ve kampanyalardan haberdar olmak için Grundig web sitesine üye olabilir; tüm sorularınız için 444 0 888 numaralı Grundig Çağrı Merkezi Hattı’nı 7/24 arayabilirsiniz.