Zeytinyağlı Enginar Saplı Pesto Soslu Pide

Zeytinyağlı Enginar Saplı Pesto Soslu Pide

 
Zeytinyağlı Enginar Saplı Pesto Soslu Pide

MALZEMELER

DE HAMURU

250 ml İçme Suyu

10 g Yaş Maya

500 g Buğday Unu

20 g Tuz 

 

HAZIRLANIŞI

1-Ilık suyu ve mayayı çukur bir kapta karıştır.

2-Hamur kancalı mikserde unu, tuzu ve mayalı su karışımını orta devirde 8-10 dakika yoğur.

3-Elastik ve pürüzsüz bir kıvam alan hamuru 8’e böl. Elinle düzgünce yuvarlayarak (aralarında boşluk bırakacak şekilde) bir tepsiye diz. Üzerini kapatıp, hemen kullanacaksan tezgahta yarım saat, yoksa buzdolabında en az 2 saat mayalanması için beklet. 

 

MALZEMELER

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR SAPI

1 adet Orta boy soğan

4 yemek kaşığı Zeytinyağı

20 adet Enginar sapı

½ adet Limon suyu

½ yemek kaşığı Tuz

2 yemek kaşığı Toz şeker 

 

HAZIRLANIŞI 

 

1-Soğanı ufak ufak doğra. Orta ateşte tencerenin içinde zeytinyağıyla 3-4 dakika terlet.

2-Soyulmuş enginar saplarını ekle.

3-Limon suyu, tuz ve şekeri ilave edip, enginar saplarının yarısına gelecek miktarda su ekle.

4-Tencerenin kapağını kapat. Saplar yumuşayana kadar, 15-20 dakika pişir.

5-Sapları dışarı alıp, soğumaya bırak. 

  

 

MALZEMELER

PESTO SOS

1 büyük bağ Fesleğen

50 g Ceviz

50 g Bergama tulum peyniri (rendelenmiş)

2 diş Sarımsak

150 ml Sızma Zeytinyağı

Tuz 

  

 

HAZIRLANIŞI

1-Fesleğenlerin kalın saplarını ayıkla.

2-Ayıkladığın fesleğeni, ceviz, tulum peyniri, tuz ve sarımsağı havana yerleştir. Malzemeleri tokmakla ezerken, ağır ağır zeytinyağını yedir.

3-Cam bir kavanoza doldurup, sosun yüzeyini zeytinyağı ile kapla. Buzdolabında sakla.  

 

 

MALZEMELER

DE

8 adet Pide hamuru

100 g Pesto Sos

20 adet Zeytinyağlı enginar sapı

75 g Domates salçası

1 tatlı kaşığı Bergama Tulum

Reyhan yaprakları 

  

HAZIRLANIŞI

1-Odun fırınını yak, uygun sıcaklığa getir.

2-Unlu bir tezgahta pide hamurlarını istediğin şekilde ince aç.

3-Hamurun üzerine pestoyu sür, doğradığın enginar saplarını yerleştir.

4-Odun fırınında yaklaşık 3-4 dakika, hem altı, hem de üstü kızarana kadar pişir.

5-Fırından çıkarttıktan sonra ince dilimlenmiş Bergama tulumu ve reyhan yapraklarıyla servis et.