Sayfanın başına ulaştınız.
Zerdeçallı Kereviz

Zerdeçallı Kereviz

 
Zerdeçallı Kereviz

MALZEMELER

6 adet Kereviz

3 adet Soğan

2 adet Havuç

1 adet Patates

50 g Taze zerdeçal

1 yemek kaşığı Toz zerdeçal

2 adet Limon

2 yemek kaşığı Toz şeker

150 ml Zeytinyağı

1 yemek kaşığı Tuz

 

HAZIRLANIŞI

1-Kerevizlerin kabuklarını soyup, limonlu suda beklet.

 

2-Soğanları piyazlık doğra, havuç ve patatesi temizleyip küp doğra.

 

3-Zeytinyağını geniş bir tenecerede ısıt; soğan, havuç ve patatesleri içine atıp yumuşayana kadar pişir.

 

4-Kerevizleri ekleyip karıştır. Taze zerdeçalı rendele, toz zerdeçalı ilave et.

 

5-1 limonu halka doğrayıp tencereye at, diğerinin suyunu sık. Şekeri ve tuzu ekle. Kerevizlerin 2/3’ünü örtecek kadar içme suyu ilave et. Tencere çapındaki yağlı kağıdın ortasına bir delik açıp, kerevizlerin üzerine yerleştir.

 

6-Tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 25 dakika, kerevizler yumuşayıp zerdeçalın rengini alana kadar, pişir.

 

7-Pişen kerevizleri bir kenara alıp, ılınmaya bırak.

 

8-Tencerenin dibindeki sebzeli suyu blenderdan geçirip bir sos elde et. Kerevizlerle birlikte servis et.