Tütsü Balık

Tütsü Balık

Tütsü Balık

MALZEMELER

Sevdiğin bir balık kullan. Çipura, palamut, uskumru… Hepsi harika oluyor.

Tütsülemek için ince ağaç dalları, tercihen kiraz/elma.

Deniz tuzu

Taze öğütülmüş karabiber

Zeytinyağı

Toz Şeker

ALETLER

1 adet Tütsü makinası

 

HAZIRLANIŞI

1-Balıkları temizle ve fileto haline getir.

2-Her iki tarafını da tuz ve biberleyip, yağla.

3-Tütsü makinesinin tellerine yerleştirip, üzerlerine toz şeker serp.

4-Düşük ısıdaki makinede tütsüle. Süre balığın boyutuna ve dumanın ısısına göre değişir. Deneme yanılma ve elindeki balık ile ekipmana göre kendine en uygun süreyi bulmaya çalış.