MALZEMELER
İÇİNE SÜRMEK İÇİN
2 adet Yumurta
100g Sızma zeytinyağı
200g Yoğurt
150g Tahin
10g Tatlı pul biber
Deniz tuzu
HAZIRLANIŞI
1-Bütün malzemeleri karıştır, buzdolabında beklet.
MALZEMELER
DOLGU
50g Sızma zeytinyağı
1 adet Soğan
1 adet Havuç
4 adet Kereviz sapı
25g Domates salçası
25g Tatlı biber salçası
5g Acı biber salçası
700 g Tiftiklenmiş kuzu eti
½ tatlı kaşığı İsot
1 tatlı kaşığı Baharat Karışımı (galangal, zencefil, kakule, yenibahar, gül, çörek otu, lavanta, tarçın, kişniş tohumu, muskat, karanfil, karabiber)
Deniz tuzu
Taze öğütülmüş karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Baharat karışımı için muskat, gül, çörek otu ve lavanta dışındakileri fırında kavur. Sonra diğer baharatlarla birlikte öğüt.
2-Tavada zeytinyağını ısıt, ufak doğradığın soğanı orta ateşte pişir.
3-Havuç ve kereviz saplarını ufacık doğra ve tavaya ekle. Tuz ve karabiberi de ekleyip, pişirmeye devam et. Piştikten sonra sebzeleri tavadan al.
4-Sebzeleri pişirdiğin tavada domates ve biber salçalarını karıştır. Tiftiklenmiş kuzu etini ekledikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp birlikte pişir.
5-İsot ve baharat karışımını ekleyip, orta-yüksek ateşte pişirmeye devam et.
6-Daha önce pişirdiğin sebzeleri de ete ekleyip karıştırdıktan sonra kenara al.
MALZEMELER
ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN
1 adet Yumurta
50g Yoğurt
Susam
Çörek otu
HAZIRLANIŞI
1-Yumurta ve yoğurdu karıştır, buzdolabında beklet.
MALZEMELER
SARMA İŞLEMİ
6 adet Yufka
HAZIRLANIŞI
1-Fırını 200 dereceye ısıt.
2-Yufkayı ikiye kes.
3-Önceden hazırladığın yoğurt, yumurta, tahin karışımını yufkanın bir yüzüne sür.
4-İç dolgusunu yufkanın uzun tarafına ince uzun bir şekilde koy.
5-Sıkıca ve dikkatlice sar.
6-Sardığın yufkaları gül böreği şeklinde spiral olarak sar ve tepsiye yerleştir.
7-Üzerine sürmek için hazırladığın yumurta, yoğurt karışımını sür ve susam ile çörek otunu serpiştir.
8-Isıttığın fırında altın sarısı ve çıtır olana kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişir.
Not: 1 tatlı kaşığı=5 ml