Sayfanın başına ulaştınız.
Tiftiklenmiş Kuzu Börek

Tiftiklenmiş Kuzu Börek

 
Tiftiklenmiş Kuzu Börek

MALZEMELER

İÇİNE SÜRMEK İÇİN

2 adet Yumurta

100g Sızma zeytinyağı

200g Yoğurt

150g Tahin

10g Tatlı pul biber

Deniz tuzu

 

HAZIRLANIŞI

1-Bütün malzemeleri karıştır, buzdolabında beklet.  

 

 

 

MALZEMELER

DOLGU

50g Sızma zeytinyağı

1 adet Soğan

1 adet Havuç

4 adet Kereviz sapı

25g Domates salçası

25g Tatlı biber salçası

5g Acı biber salçası

700 g Tiftiklenmiş kuzu eti

½ tatlı kaşığı İsot

1 tatlı kaşığı Baharat Karışımı (galangal, zencefil, kakule, yenibahar, gül, çörek otu, lavanta, tarçın, kişniş tohumu, muskat, karanfil, karabiber)

Deniz tuzu

Taze öğütülmüş karabiber 

 

HAZIRLANIŞI

1-Baharat karışımı için muskat, gül, çörek otu ve lavanta dışındakileri fırında kavur. Sonra diğer baharatlarla birlikte öğüt.

2-Tavada zeytinyağını ısıt, ufak doğradığın soğanı orta ateşte pişir.

3-Havuç ve kereviz saplarını ufacık doğra ve tavaya ekle. Tuz ve karabiberi de ekleyip, pişirmeye devam et. Piştikten sonra sebzeleri tavadan al.

4-Sebzeleri pişirdiğin tavada domates ve biber salçalarını karıştır. Tiftiklenmiş kuzu etini ekledikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp birlikte pişir.

5-İsot ve baharat karışımını ekleyip, orta-yüksek ateşte pişirmeye devam et.

6-Daha önce pişirdiğin sebzeleri de ete ekleyip karıştırdıktan sonra kenara al. 

 

MALZEMELER

ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN

1 adet Yumurta

50g Yoğurt

Susam

Çörek otu 

  

HAZIRLANIŞI

1-Yumurta ve yoğurdu karıştır, buzdolabında beklet. 

  

 

 

MALZEMELER

SARMA İŞLEMİ

6 adet Yufka  

 

HAZIRLANIŞI

1-Fırını 200 dereceye ısıt.

2-Yufkayı ikiye kes.

3-Önceden hazırladığın yoğurt, yumurta, tahin karışımını yufkanın bir yüzüne sür.

4-İç dolgusunu yufkanın uzun tarafına ince uzun bir şekilde koy.

5-Sıkıca ve dikkatlice sar.

6-Sardığın yufkaları gül böreği şeklinde spiral olarak sar ve tepsiye yerleştir.

7-Üzerine sürmek için hazırladığın yumurta, yoğurt karışımını sür ve susam ile çörek otunu serpiştir.

8-Isıttığın fırında altın sarısı ve çıtır olana kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişir.

Not: 1 tatlı kaşığı=5 ml