MALZEMELER
500 g Köy eriştesi
1 bağ Maydanoz
50 g Fesleğen
½ bağ Taze soğan
25 g Tarhun
1 diş Sarımsak
100 g Kavrulmuş ceviz
50 g Bergama tulum
½ bardak Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Maydanoz, fesleğen, tarhun, taze soğan ve sarımsağı kabaca doğrayıp cam bir kaseye koy.
2-Zeytinyağını azar azar ilave et, blender ile sos haline gelinceye kadar çırp.
3-Cevizlerin yarısını ekle, tekrar çırp.
4-Tuz ve biberle tatlandır.
5-Erişteyi tuzlu suda haşla.
6-Hazırladığın pestoyu ocakta ısıt, haşladığın erişteyi ilave et.
7-Tabağa aldığın eriştenin üzerine kalan cevizi ve rendelediğin tulumu ekle.