Taze Otlu Erişte

Taze Otlu Erişte

Yemek yaparken farkına varmadan sürekli sınırları zorluyoruz. Bazen aklımızdaki bir engeli atlatarak, bazen sınırları aşmış bir malzeme kullanarak.. Bazen ise bizim ya da başkasının bir sınırını geçerek, bir yemeği yeniden yorumlayarak. - Mehmet Gürs
Taze Otlu Erişte

MALZEMELER

500 g Köy eriştesi

1 bağ Maydanoz

50 g Fesleğen

½ bağ Taze soğan

25 g Tarhun

1 diş Sarımsak

100 g Kavrulmuş ceviz

50 g Bergama tulum

½ bardak Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

 

HAZIRLANIŞI

1-Maydanoz, fesleğen, tarhun, taze soğan ve sarımsağı kabaca doğrayıp cam bir kaseye koy.

 

2-Zeytinyağını azar azar ilave et, blender ile sos haline gelinceye kadar çırp.

 

3-Cevizlerin yarısını ekle, tekrar çırp.

 

4-Tuz ve biberle tatlandır.

 

5-Erişteyi tuzlu suda haşla.

 

6-Hazırladığın pestoyu ocakta ısıt, haşladığın erişteyi ilave et.

 

7-Tabağa aldığın eriştenin üzerine kalan cevizi ve rendelediğin tulumu ekle.