Tarhana Cipsi

Tarhana Cipsi

 
Tarhana Cipsi

''Çözümün parçası olabilirsiniz. Neyi nereden, kimden aldığınız çok önemli. Türkiye’de bir çok dernek, kooperatif ya da başka şekilde topluma faydası olan örgütler bir bir şeyler üretiyor. Özellikle kırsaldaki kadınlar için bu ticaretin önemi büyük. Onlara destek olurken, kendinize de doğru şekilde üretilmiş bir malzeme almış oluyorsunuz.'' - Mehmet Gürs

 

 

MALZEMELER

300 g Tarhana

200 ml Su

bağ Taze soğan

½ bağ Maydanoz

2 çorba kaşığı Toz kişniş

1 çorba kaşığı Toz kimyon

 

HAZIRLANIŞI

1-Tarhanayı geniş bir kaba al, suyu azar azar ilave ederek bir hamur elde et.

 

2-Taze soğan ve maydanozu incecik kıy, baharatlarla birlikte hamura karıştır.

 

3-Hamurdan küçük parçalar alıp 2 yağlı kağıt veya silpat arasında incecik aç.

 

4-100 Clik fırında 25 dakika kurut. Elinle parçala.