Sultani Bezelye Turşusu

Sultani Bezelye Turşusu

 
Sultani Bezelye Turşusu

Bu hızlı turşuyla mevsimi kısacık olan sultani bezelyenin ömrünü uzatmak mümkün. Ayrıca Kalsium, C ve K vitaminleri ve probiyotik yüklü.

 

 

MALZEMELER

125ml Elma sirkesi

1 yemek kaşığı Bal

1 tatlı kaşığı Kaya tuzu

125 ml Su

200 g Sultani bezelye

4 adet Fındık turp

1 adet Ufak boy soğan

1 yemek kaşığı Kişniş tohumu

1 yemek kaşığı Rezene tohumu

4-5 yaprak Taze nane

 

HAZIRLANIŞI

1-Tencerede sirke, bal ve tuzu bal eriyene kadar ısıt. Ateşten al, suyu ekle ve soğumaya bırak.

 

2-Bezelyelerin kenarlarındaki kılçığı temizle. Turpları dörde kes. Soğanı halka halka doğra.

 

3-Tüm sebzeleri cam bir kavanoza doldur. Kişniş ve rezene tohumlarını, naneyi ekle.

 

4-Hazırladığın sirkeli suyu kavanoza doldur. Tüm malzemeleri kapladığından emin ol.

 

5-Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabında en az bir gece beklet.