Siyezli Ayran Aşı

Siyezli Ayran Aşı

 
Siyezli Ayran Aşı

MALZEMELER

30g Nohut

25g Kuru bölce

50g Siyez buğdayı

10 dal Taze nane

15 dal Maydanoz

3 adet Taze soğan

600 g Yoğurt

1.5lt İçme suyu

Tuz

 

 

HAZIRLANIŞI

1-Bir gece önceden suda beklettiğin nohutları yumuşayana kadar haşla ve süz.

2-Ayrı bir tencerede börülceyi 10 dakika kadar haşla. Suyunu süzdükten sonra aynı işlemi tekrarla ve 10-15 dakika daha haşla ve süz.

3-Ayrı bir tencerede siyez bulgurunu 20 dakika pişir ve süz.

4-Taze otları saplarından ayır ve yeşil kısımlarını incecik doğra.

5-Taze soğanı incecik doğra.

6-Geniş bir kabın içinde yoğurt, taze otlar ve pişirdiğin bakliyatları karıştır. 

7-İstenilen kıvam elde edilene kadar bu karışıma yavaş yavaş suyu yedir.

8-Tuzla tatlandırıp, buzdolabına kaldır.