Punjabi Garam Masala

Punjabi Garam Masala

 
Punjabi Garam Masala

 

MALZEMELER

125 g Kişniş tohumu

60 g Kimyon tohumu

9 adet Tarçın çubuğu

2 yemek kaşığı Karanfil

2 yemek kaşığı Kakule

1.5 yemek kaşığı Tane karabiber

1 parça (2,5cm) Kuru zencefil

1 adet Muskat

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Fırını 150º C ‘ye ısıt.

 

2-Bütün baharatları bir tepsiye yay ve kokuları belirginleşene kadar fırınla.

 

3-Muskatı rendele, kenara al. Kalan baharatları kahve öğütücüsünde çek.

 

4-Elde ettiğin garam masala karışımını tel süzgeçten geçir. Hava almayan bir kavanoza doldur. Kuru bir yerde sakla.