MALZEMELER
SOS
½ ölçü kabı Fındık
4 ölçü kabı Maydanoz, kişniş, nane, kereviz yaprağı
1 adet Taze soğan
1/3 ölçü kabı Sirke
3/4 ölçü kabı Zeytinyağı
Tuz
BÖREK
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
½ adet Yufka
1 adet Kabak
1 ölçü kabı Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk
1 adet Limon
50 g Kars gravyeri
¼ tatlı kaşığı Muskat
1 adet Yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
1-Fındıkları fırında kavurun.
2-Otları ve soğanı kabaca doğrayın.
3-Fındıkları, otları, soğanı diğer sos malzemeleri ile birlikte blender'da sos kıvamına gelene kadar öğütün. Tuzunu ayarlayın.
4-Tavayı yağlayıp yufkayı içine yerleştirin. Kenarlarından daha sonra üzerini kapatacak şekilde sarksın.
5-Kabağı ince ince yuvarlak doğrayın ve yufkanın üzerine bir kat dizin.
6-Hazırladığınız otlu sos ile didiklenmiş tavuğu karıştırın. Yufkanın içine, kabakların üzerine dökün.
7-Üzerine limon kabuğunu, peyniri ve muskatı rendeleyin. Bir kat daha kabak dilimleri dizin. Yufkanın sarkan kısımlarını üzerine kapatın.
8-Üzerine yumurta sarısı sürün ve fırına verin. Fırının buhar + turbo ayarında getirin ve börek kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.