Sayfanın başına ulaştınız.
Otlu Balkabağı

Otlu Balkabağı

 
Otlu Balkabağı

MALZEMELER

1 kg Balkabağı (soyulmuş)

150 ml Zeytinyağı

1 yk Deniz tuzu

60 g Tatlı biber salçası

40 g Acı biber salçası

½ tk Tatlı toz biber

1 demet Taze kişniş

10 dal Taze kekik

½ demet Maydanoz

1 demet Dereotu

1 demet Fesleğen

2 adet Rezenenin yaprakları

8 diş Sarımsak

50 ml Su

 

HAZIRLANIŞI

1-Kabakları 0.5 cm inceliğinde dilimle. Zeytinyağı, tuz, salçalar ve toz biberi karıştır. Kabak dilimlerini bu karışımda marine et.

 

2-Salçalı kabakları fırın kabına hiç boşluk kalmayacak şekilde diz.

 

3-Taze otları saplarından ayıkla, sarımsakları pul şeklinde dilimleyip otlarla karıştır. Sarımsaklı otları kabakların üzerine yay.

 

4-Fırın kabına suyu ilave edip üzerini kapat.

 

5-Fırını 200 C dereceye ayarla.

 

6-Kabakları 55 dakika pişir. Kabaklar yumuşadıktan sonra üzerini açıp otlar kızarıp renk alana kadar 5-6 dakika daha fırında tut. Yoğurtla servis et.