Sayfanın başına ulaştınız.
Otlu Balık Ekmek

Otlu Balık Ekmek

Otlu Balık Ekmek

MALZEMELER

1 adet Yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı Hardal

2 tatlı kaşığı Limon suyu

200 ml Zeytinyağı

1 demet Maydanoz

3 sap Frenk soğanı

3 sap Taze tarhun

1 diş Sarımsak

180 g Yoğurt

2 adet Çipura, levrek gibi beyaz etli balık filetosu

4 dilim Ekmek

5-6 adet Kapari

2-3 adet Turp

1 tatlı kaşığı Kavrulmuş susam

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Grundig Vacuum Blender'da yumurta sarısı, hardal ve limon suyunu 30 saniye orta hızda karıştırın. Zeytinyağını, otları ve yoğurdu ekleyip vakumladıktan sonra sos kıvamına gelene kadar çektirin. Vakumlayıp havasını alın ve kullanana kadar bekletin.

2-Grundig fırını 180 derecede ısıtın. Balık filetolarını üzerlerine az zeytinyağı, tuz ve karabiber ekip, yaklaşık 7-8 dakika pişirin. (Tavada da pişirebilirsiniz)

3-Ekmekleri kızartın. Üzerlerine otlu sosu sürün. Balıkları parçalayıp üzerlerine yerleştirin. Kapari, ince dilimlediğiniz turplar ve ince kıyım maydanozla süsleyin.