MALZEMELER
NOHUTLU DÜRÜM
2 adet Lavaş ekmeği
5 yemek kaşığı Kalan nohut yemeği
2 yemek kaşığı Salatalıklı yoğurt
½ adet Kırmızı Soğan
2 yaprak Marul
½ adet Limon
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
1-Nohut yemeğini bir tavada zeytinyağı ile ısıt.
2-Kırmızı soğanı piyazlık doğra.
3-Lavaş ekmeklerini dikey olarak yan yana koy.
4-Salatalıklı yoğurdu lavaşın içine sür. Nohut yemeğini üzerine koyup, soğan ve marul yapraklarını yerleştir.
5-Limon suyunu sık ve dürüm haline getir.
MALZEMELER
SALATALIKLI YOĞURT
6 adet Çengelköy Salatalık
400 g Süzme Yoğurt
150 g Yoğurt
10 dal Taze Nane
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
1-Salatalıkları yarım ay şeklinde incecik doğra.
2-Yoğurtları büyük bir kasede karıştır.
3-Naneyi temizleyip yapraklarını doğra
4-Nane, salatalık ve zeytinyağını yoğurt karışımına ekle, tuz ile tatlandır.,