MALZEMELER
1 adet Kuzu kol
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 adet Kırmızı soğan
4 diş Sarımsak
3 adet Havuç
2 adet Kereviz sapı2 dal Biberiye
4 dal Taze kekik
4 tatlı kaşığı Nar ekşisi
1 adet Portakal
4 yemek kaşığı Süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı Kimyon tohumu
Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Fırını 160 derecede ısıt.
2-Eti pişirmeden önce oda sıcaklığına getir. Her tarafını tuz ve karabiberle iyice ov.
3-Geniş bir döküm tencerede zeytinyağını ısıt, eti her tarafı güzelce kızaracak şekilde mühürle. Bir tabağa al.
4-Soğanı halka halka doğra. Havuç ve kereviz saplarını 4’e kes. Eti pişirdiğin tencerede sebzeleri 5-6 dakika pişir. Kuzu kolunu, biberiye ve kekiği ilave et.
5-Etin yarısına gelecek kadar su ekle. Tencerenin kapağını kapatıp, fırında 3 saat pişir. Arada kontrol et, gerekirse su ilave et.
6-Pişince eti geniş bir kaba al ve iki çatal yardımı ile didikle.
7-Tencerede pişen sebzeleri ayrı bir tabağa al. Kalan et suyuna nar ekşisini ve portakalın suyunu ekleyip 10 dakika pişir.
8-Didiklediğin eti tekrar tencereye koy, sosla iyice karıştır.
9-Yoğurtlu sosu hazırla. Kimyon tohumları tavada hafifçe kavur. Süzme yoğurt ile karıştırıp tuz ilave et.
10-Ekmek arasına yoğurt sos sür, tiftiklenmiş kuzu eti ve turşu yerleştirip sandviç yap.