Kuzu Tiftik Sandviç

Kuzu Tiftik Sandviç

 
Kuzu Tiftik Sandviç

MALZEMELER

1 adet Kuzu kol

2 yemek kaşığı Zeytinyağı

2 adet Kırmızı soğan

4 diş Sarımsak

3 adet Havuç

2 adet Kereviz sapı2 dal Biberiye

4 dal Taze kekik

4 tatlı kaşığı Nar ekşisi

1 adet Portakal

4 yemek kaşığı Süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı Kimyon tohumu

Tuz ve karabiber

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Fırını 160 derecede ısıt. 

2-Eti pişirmeden önce oda sıcaklığına getir. Her tarafını tuz ve karabiberle iyice ov. 

3-Geniş bir döküm tencerede zeytinyağını ısıt, eti her tarafı güzelce kızaracak şekilde mühürle. Bir tabağa al. 

4-Soğanı halka halka doğra. Havuç ve kereviz saplarını 4’e kes. Eti pişirdiğin tencerede sebzeleri 5-6 dakika pişir. Kuzu kolunu, biberiye ve kekiği ilave et. 

5-Etin yarısına gelecek kadar su ekle. Tencerenin kapağını kapatıp, fırında 3 saat pişir. Arada kontrol et, gerekirse su ilave et. 

6-Pişince eti geniş bir kaba al ve iki çatal yardımı ile didikle. 

7-Tencerede pişen sebzeleri ayrı bir tabağa al. Kalan et suyuna nar ekşisini ve portakalın suyunu ekleyip 10 dakika pişir. 

8-Didiklediğin eti tekrar tencereye koy, sosla iyice karıştır. 

9-Yoğurtlu sosu hazırla. Kimyon tohumları tavada hafifçe kavur. Süzme yoğurt ile karıştırıp tuz ilave et. 

10-Ekmek arasına yoğurt sos sür, tiftiklenmiş kuzu eti ve turşu yerleştirip sandviç yap.