Sayfanın başına ulaştınız.
Kuzu Rillette

Kuzu Rillette

 
Kuzu Rillette

MALZEMELER

2.5 Kg Kuzu Gerdan

2 Soğan

1 Havuç

7-8 diş Sarımsak

1 yk Tane karabiber

2 tk Kişniş tohumu

2 tk Kimyon tohumu

6 dal Biberiye

4 Defne Yaprağı

2 litre Zeytinyağı

2 yk Tuz

 

HAZIRLANIŞI

1-Kuzu gerdanı tuzla ov, üzerini kapatıp bir gece buzdolabında beklet.

2-Soğanları ve havucu irice doğra; sarımsak, kuru baharatlar, biberiye ve defne yapraklarıyla birlikte derin bir fırın kabına al. 

3-Gerdanı dolaptan çıkartıp kurula, sebze karışımının üzerine koy. Zeytinyağını üzerine dök, tüm malzemeyi örttüğünden emin ol. 

4-Fırını 110 dereceye ayarla. 

5-Fırın kabını önce yağlı kağıt, daha sonra alüminyum folyo ile kapat. Toplam 7 saat pişir. 

6-Pişen gerdanı tiftikle. Fırın kabındaki biberiye, sarımsak ve havuçlarla tatlandır. Pişme yağından 4 yemek kaşığı ilave edip tüm malzeme homojen bir kıvam alana kadar yoğur. Hava almayacak bir kavanoza doldurup buzdolabında sakla. 

7-Yanında turşuyla, oda sıcaklığında servis et.