Kuru Patlıcan Dolması

Kuru Patlıcan Dolması

Türkiye’de bir çok dernek, kooperatif ya da başka şekilde topluma faydası olan örgütler bir bir şeyler üretiyor. Onlara destek olurken, kendinize de doğru şekilde üretilmiş bir malzeme almış oluyorsunuz. - Mehmet Gürs
Kuru Patlıcan Dolması

MALZEMELER

30 adet Kuru patlıcan

900 g Tek çekimlik dana kıyma

300 g Bulgur

2 diş Sarımsak

2 adet Soğan

4 çorba kaşığı Sumak

2 çorba kaşığı Pul biber

3 çorba kaşığı Kuru nane

3 çorba kaşığı Tuz

100 ml Zeytinyağı

1/2 bağ Maydanoz

2 çorba kaşığı Domates salçası

250 g Süzme yoğurt

1/4 bağ Taze nane yaprağı

25 ml Zeytinyağı

15 ml Elma sirkesi

Tuz

 

SOS

2 çorba kaşığı Tatlı biber salçası

50 g Tereyağ

 

HAZIRLANIŞI

1-Patlıcanları kaynar suda 5 dakika haşla. Soğuk suda soğutup, süz. 

2-Soğan, sarımsak ve maydanozu ince kıy, diğer tüm malzemeyle

karıştırıp bir harç elde et. 

3-Hazırladığın karışımı patlıcanlara doldurup tencereye yerleştir. 

4-Sos için biber salçasını suda erit, dolmaların ⅔’üne gelecek kadar suyla birlikte tencereye dök. Üzerine tereyağı yerleştirip kapağı kapalı bir şekilde, bulgurlar pişip, patlıcanlar iyice yumuşayana kadar 45 dakika pişir. 

5-Yoğurt hariç tüm malzemeyi cam bir kaba koy ve el blenderı ile çırparak sos haline getir. 

6-Bu sosu ayrı bir kapta süzme yoğurt ile karıştır.