Sayfanın başına ulaştınız.
Kuru Erikli Kuzu Kol

Kuru Erikli Kuzu Kol

Bazen bir yemeğin, bir tadın yok olmaması için onu güncellemek gerekir. Doğru yol illa bu değil ama yeni nesillere eski tatları tanıştırmak için bir yöntem olabilir. - Mehmet Gürs
Kuru Erikli Kuzu Kol

MALZEMELER

ERİKLİ KUZU KOL

800 g Kuzu kol (iri kuşbaşı kesilmiş)

½ bardak Zeytinyağı

12 adet Kuru erik

2 adet Soğan (piyazlık doğranmış)

5 diş Sarımsak (ince kıyılmış)

5 dal Biberiye

10 dal Taze kekik

4 çorba kaşığı Kişniş

4 çorba kaşığı Kimyon

2 çorba kaşığı Toz tarçın

3 çorba kaşığı Yenibahar

¼ bardak Nar ekşisi

ERİK SOS

250 g Erik pestili

350 ml Su

30 ml Nar ekşisi

ERİK SOSLU KUZU DÜRÜM

Kuzu yahni

2 adet Yedikule marul

2 adet Lavaş

Erik sos

Acur Turşusu

 

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Kuzu parçalarını zeytinyağında mühürle. 

2-Soğan, sarımsağı ilave et, karıştır. 

3-Baharatları ve nar ekşisini ekle. 

4-Erik ve otları ilave edip, çevir. 

5-Üstünü örtecek kadar su koyup kapağını kapat. Etler iyice yumuşayıp dağılmaya başlayana kadar, yaklaşık 1,5-2 saat kısık ateşte pişir. 

6-Pestili küçük doğra. 

7-Pestil parçalarını bir sos tavasında suyla birlikte, çözülüp püre olana kadar pişir. 

8-Doğrayıcı'ya alıp, nar ekşisiyle birlikte çek. 

9-Lavaşı tezgaha alıp hazırladığın erik sosundan bir kat sür. 

10-Isıttığın yahniden parçalar alıp üzerine yerleştir. 

11-Marul yapraklarını da koyup dürüm haline getir. 

12-Turşuyla birlikte servis et.