Krem Karamel

Krem Karamel

Krem Karamel

MALZEMELER 

 

KARAMEL İÇİN

250 g Şeker

100 ml Su

 

HARCI İÇİN

750 ml Süt

½ adet Çubuk vanilya

3 adet Yumurta

2 adet Yumurta sarısı

135 g Toz şeker

Buzlu su dolu geniş bir kap

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Şeker ve suyu bir sos tenceresine koyup orta ateşte karamel kıvamına gelene kadar pişir.

2-Hazırladığın karameli, sıcakken kullanacağın kaplara paylaştır. Soğumaya al.

3-Sütü, vanilya çubuğuyla ısıt.

4-Fırını 120 C dereceye ayarla.

5-Yumurta ve şekeri ayrı bir kapta çırp. Isıttığın sütü yavaşça yumurtalı karışıma yedir. Vanilya çubuğunu çıkartıp, hızlıca soğuması için buzlu su dolu bir kabın içine oturt.

6-Hazırladığın harç oda sıcaklığına gelince, karamelli kaplara paylaştır.

7-Yüksek kenarlı bir tepsiye sıcak su hazırlayıp, kapları içine yerleştir.

8-Fırında 1 saat 20 dakika pişir. Soğuk servis et.