Sayfanın başına ulaştınız.
Kızarmış Kereviz Sapları

Kızarmış Kereviz Sapları

Kızarmış Kereviz Sapları

MALZEMELER

Artan kereviz sapları

200 g Un

1 tatlı kaşığı Kabartma tozu

1/2 tatlı kaşığı İsot

250 g Bira

Tuz ve Karabiber

Kızartmak için fındık yağı ve zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

1-Kereviz saplarını yıka, temizle. Tuzlu kaynar suda 2 dakika, yumuşayana kadar haşla. Kerevizleri alıp, buzlu suda hızlıca soğut ve sudan çıkartıp iyice kurut.

2-Bir kasede un, kabartma tozu, isot, tuz ve taze çekilmiş karabiberi karıştır. Soğuk birayı hızlıca döküp, pürüzsüz bir karışım elde et.

3-Kereviz saplarını tek tek hazırladığın hamura batırıp, bekletmeden derin yağda kızart.