Kırmızı Mercimek Topları ve Yeşil Yoğurt

Kırmızı Mercimek Topları ve Yeşil Yoğurt

Kırmızı Mercimek Topları ve Yeşil Yoğurt
Kırmızı Mercimek Topları ve Yeşil Yoğurt

MALZEMELER

KIRMIZI MERCİMEK TOPLARI

2 tatlı kaşığı Kişniş tohumu

2 tatlı kaşığı Kimyon tohumu

1/2 adet Soğan

2 diş Sarımsak

1 tatlı kaşığı Toz tatlı biber

1 tatlı kaşığı Toz acı biber

1 tatlı kaşığı Sumak

200 g Kırmızı mercimek

1/2 bağ Taze soğan

10 dal Maydanoz

5 dal Nane

2 adet Yumurta

100 g Un

750 ml Su

3 yemek kaşığı Zeytinyağı

Tuz

Kızartmak için zeytinyağı veya fındık yağı

 

HAZIRLANIŞI

1-Kişniş ve kimyon tohumlarını öğüt.

2-Tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıt. Soğan ve sarımsağı küçük doğrayıp tencerede terlet.

3-Kişniş, kimyon, toz biberler ve sumağı ekle.

4-Mercimeği ilave et, suyu koy; mercimeği pişir, suyu çekmesini sağla. Soğumaya al.

5-Taze soğanı ince doğra, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotele. Maydanoz ve naneleri kıy; sote soğanla birlikte mercimeğe ekle.

6-Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayır, sarılarını mercimek karışımına ilave et. Unu yedir.

7-Yumurta beyazlarını orta yumuşaklıkta bir köpük elde edene kadar çırp. Yavaşça karışıma yedir.

8-Kızartma yağını geniş bir tavaya al. Yağ ısındıktan sonra mercimek karışımını küçük toplar halinde kızart.

 

MALZEMELER

YEŞİL YOĞURT

10 dal Nane

20 dal Maydanoz

200 g Süzme yoğurt

100 ml Zeytinyağı

Tuz

 

HAZIRLANIŞI

1-Nane ve maydanozları saplarından ayırıp zeytinyağıyla birlikte blenderdan geçir.

2-Yoğurtları birbirine karıştır, hazırladığın otlu yağı azar azar yedir.

3-Tuzla tatlandır.