Sayfanın başına ulaştınız.
Karpuz Kabuğu Turşusu Salatası

Karpuz Kabuğu Turşusu Salatası

Karpuz kabuğu ile reçel, zeytinyağlı ya da turşu yapılabilir. Bu çabuk turşu tarifi 2-3 gün içinde hazır oluyor. Turşu olarak da yenebilir ama taze kişniş ve zeytinyağı-limonla kütür kütür bir salataya dönüşüyor.
Karpuz Kabuğu Turşusu Salatası

 MALZEMELER

TURŞU

2 dilim Karpuz kabuğu

½ ölçü kabı Sirke

½ ölçü kabı Su

1 tatlı kaşığı Tuz

2 tatlı kaşığı Bal

1 tatlı kaşığı Kişniş tohumu

1 adet Acı biber

 

SALATA

1 demet Taze kişniş

1 adet Limon

¼ ölçü kabı Zeytinyağı

1 tatlı kaşığı Çörek otu

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Karpuz kabuklarının dış yeşil kısımlarını meyve soyma aletiyle alın. Kalan kabukları inceltin ve çubuklar halinde doğrayıp kenara alın.

2-Sirke, su, tuz, bal ve kişniş tohumlarını bir kapta karıştırın.

3-Karpuz kabuklarını steril ettiğiniz kavanoza yerleştirin. Üzerlerine sirkeli suyu dökün. Aralarına acı biberi yerleştirin.

4-Buzdolabında 2-3 gün bekletin. Kabuklar yumuşayınca hazır demektir. 

5-Kişnişleri irice doğrayın. Karpuz kabuklarıyla karıştırın. Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Zeytinyağını ekleyin. Çörek otu serpiştirip servis edin.