Karadut Tart

Karadut Tart

 
Karadut Tart

MALZEMELER

225 g Çiğ badem

170 g Un

1/2 tatlı kaşığı Tarçın

2 yemek kaşığı Şeker

170 g Tereyağı (soğuk, küp küp kesilmiş)

1 adet Yumurta sarısı

2 yemek kaşığı Buzlu su

750 g Karadut

2 yemek kaşığı Bal

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Bademi blender'da un haline getir.

2-Geniş bir kapta badem ununu, unu, tarçını ve şekeri karıştır.

3-Tereyağını ekleyip, elinle iri taneli bir harç elde et.

4-Yumurta sarısı ve buzlu suyu ilave edip hızlıca bir hamur oluştur.

5-Tart hamurunu buzdolabında 30 dakika dinlendir.

6-Karadutu blender'dan geçir.

7-Elde ettiğin püreyi balla birlikte bir sos tenceresinde yaklaşık 30 dakika, suyunu çekip kıvam alana kadar pişir. Soğuması için kenara al.

8-Fırını 180 dereceye ayarla.

9-Hamuru dolaptan çıkarıp 26 cm çapındaki tart hamuruna döşe. Buzluğa kaldır ve 15 dakika beklet.

10-Çıkarttığın kalıbı önce üstü kapalı (yağlı kağıt ve bakliyat gibi ağırlıkla) 10 dakika, daha sonra üstü açık 7-8 dakika daha (iyice kızarana kadar) fırında pişir.

11-Fırından çıkarttığın tart hamuru soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp, içini hazırladığın karadutlu harçla doldur.