MALZEMELER
1 tatlı kaşığı Kuru kekik
2 tatlı kaşığı İsot
Tuz - karabiber
60 ml Zeytinyağı
4 adet Kuzu yürek
100 g Kuzu göbeği mantarı
1/2 bağ Dereotu
1 tatlı kaşığı Sumak
50 ml Zeytinyağı
1 salkım Koruk
2 bağ Tere
Zeytinyağı
Tuz - karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Kuru kekik, ½ tatlı kaşığı isot, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile bir sos hazırla.
2-Kuzu yüreklerin damar ve yağlarını temizle. İnce filetolar halinde kesip, hazırladığın sosta 1 saat marine et.
3-Kuzu göbeği mantarları temizleyip, haşla.
4-Dereotunu temizleyip, ince kıy. Kalan isot, sumak ve zeytinyağıyla karıştırıp sos yap.
5-Koruk ve mantarları zeytinyağında tuz ve karabiberle sotele.
6-Izgarada yürekleri pişir ve dereotlu sosla tatlandır.
7-Tere, mantar ve korukları ızgara yüreklerle tabakla.