Sayfanın başına ulaştınız.
Izgara Kuzu Yürek

Izgara Kuzu Yürek

 
Izgara Kuzu Yürek

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı Kuru kekik

2 tatlı kaşığı İsot

Tuz - karabiber

60 ml Zeytinyağı

4 adet Kuzu yürek

100 g Kuzu göbeği mantarı

1/2 bağ Dereotu

1 tatlı kaşığı Sumak

50 ml Zeytinyağı

1 salkım Koruk

2 bağ Tere

Zeytinyağı

Tuz - karabiber

 

HAZIRLANIŞI

1-Kuru kekik, ½ tatlı kaşığı isot, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile bir sos hazırla. 

2-Kuzu yüreklerin damar ve yağlarını temizle. İnce filetolar halinde kesip, hazırladığın sosta 1 saat marine et. 

3-Kuzu göbeği mantarları temizleyip, haşla. 

4-Dereotunu temizleyip, ince kıy. Kalan isot, sumak ve zeytinyağıyla karıştırıp sos yap. 

5-Koruk ve mantarları zeytinyağında tuz ve karabiberle sotele. 

6-Izgarada yürekleri pişir ve dereotlu sosla tatlandır. 

7-Tere, mantar ve korukları ızgara yüreklerle tabakla.