Izgara Ahtapot Ve Tarhana Sos

Izgara Ahtapot Ve Tarhana Sos

Izgara Ahtapot Ve Tarhana Sos

MALZEMELER

AHTAPOT

5 adet Ahtapot

3 adet Soğan

2 adet Havuç

5 adet Kereviz Sapı

35 ml Kırmızı Şarap

10 adet Tane Karabiber

Dereotu ve Maydanoz Sapları

Zeytinyağı

 

HAZIRLANIŞI

1-Ahtapotların kafalarını kes, soğuk suda yıka.

2-Soğan, havuç ve kerevizleri kabaca doğra, derin bir tencereye al.

3-Ahtapotları sebzelerin üzerine yerleştir. Şarap, karabiber ve maydanoz-dereotu saplarını ekle.

4-Tencereyi, tüm malzemenin üzerini örtecek kadar suyla doldur.

5-30-45 dakika pişir. Ahtapotları tencereden çıkartıp bir tepsiye al.

6-Servis etmeden önce ahtapotları yağlayıp ızgarada pişir.

 

MALZEMELER

TARHANA SOS

50g Devrek toz tarhana

1 lt Tavuk suyu

100 g Antep sıkma Tarhana

10 g Acı Biber Salçası

100 g Tereyağ

 

HAZIRLANIŞI

1-Tarhanayı bir gün önceden tavuk suyunda ıslat.

2-Tereyağ hariç tüm malzemeyi Power Blender'dan geçir.

3-Karışımı bir tencereye alıp yaklaşık 15 dakika çırparak pişir.

4-Tereyağını ekleyip karıştır.