Hasselback Patates

Hasselback Patates

 
Hasselback Patates

MALZEMELER

20 adet Taze Patates

3 yemek kaşığı Tereyağı

Deniz Tuzu

 

HAZIRLANIŞI


1-Fırını 200 C’ye ayarla.

2-Patatesleri yıkayıp kurula.

3-Bir patatesi kesme tahtasına al, enlemesine 2 tarafına da birer çöp şiş yerleştirip, mümkün olduğu kadar ince kesikler at. Bıçağın patatesi dibine kadar kesmediğinden emin ol. Bütün patateslere aynı işlemi uygulayıp bir fırın kabına yerleştir.

4-Tereyağını ocakta erit ve patateslerin her tarafına sür. Kesiklerin arasını da yağlamaya dikkat et.

5-Patateslerin üzerine bolca deniz tuzu serp. Yaklaşık 40 dakika, patatesler pişip kızarana kadar fırınla.