MALZEMELER
500 g Hamsi
85 ml Vişne sirkesi
110 ml Su
3 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Toz şeker
50 g Yoğurt suyu
2 tatlı kaşığı Sumak
25 g Taze tarhun
1 tatlı kaşığı Tane karabiber
15-20 adet Koruk tanesi
500 ml Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
1-Hamsileri temizle. Kafalarını ayıkla, orta kılçıklarını üzerinde tut.
2-Temizlenmiş hamsileri sterilize ettiğin kavanoza diz.
3-Diğer tüm malzemeleri karıştır. Hamsilerin üzerine dök.
4-Hazırladığın kavanozu 2 gün buzdolabında beklet. 2 günün sonunda hamsileri turşu suyundan çıkarıp başka bir kavanoza yerleştir, üzerini zeytinyağı ile kapla. Buzdolabında saklamaya devam et.