Sayfanın başına ulaştınız.
Hamsiden Ançuez

Hamsiden Ançuez

 
Hamsiden Ançuez

MALZEMELER

500 g Hamsi

85 ml Vişne sirkesi

110 ml Su

3 tatlı kaşığı Tuz

1 tatlı kaşığı Toz şeker

50 g Yoğurt suyu

2 tatlı kaşığı Sumak

25 g Taze tarhun

1 tatlı kaşığı Tane karabiber

15-20 adet Koruk tanesi

500 ml Zeytinyağı

 

HAZIRLANIŞI

1-Hamsileri temizle. Kafalarını ayıkla, orta kılçıklarını üzerinde tut. 

2-Temizlenmiş hamsileri sterilize ettiğin kavanoza diz. 

3-Diğer tüm malzemeleri karıştır. Hamsilerin üzerine dök. 

4-Hazırladığın kavanozu 2 gün buzdolabında beklet. 2 günün sonunda hamsileri turşu suyundan çıkarıp başka bir kavanoza yerleştir, üzerini zeytinyağı ile kapla. Buzdolabında saklamaya devam et.