Sayfanın başına ulaştınız.
Fırında Tuğlalı Tavuk

Fırında Tuğlalı Tavuk

 
Fırında Tuğlalı Tavuk

MALZEMELER

2 yemek kaşığı Domates Salçası

1 yemek kaşığı Acı Biber Salçası

500 g Yoğurt

2 yemek kaşığı Zeytinyağı

10 diş Sarımsak

1 adet Bütün tavuk

Tuz ve Karabiber

 

HAZIRLANIŞI

1-Marinad için salçaları, yoğurt, zeytinyağı ve ince ince doğradığın sarımsakları çukur bir kapta karıştır. 

2-Tavuğu göğüs kısmı aşağıya gelecek şekilde tezgaha yerleştir. Bir makas yardımıyla omurgasını iki taraftan keserek çıkart. 

3-Tavuğu ters çevirip yassı hale gelene kadar et döveceği ile düzleştir. 

4-Marinadı tavuğun her yerine iyice yedir ve buzdolabına kaldırıp en az yarım saat beklet. 

5-Fırını 200 C'ye ayarla. 

6-Fırın tepsisinin içine bir tel yerleştirerek tavuğun tepsiyle temasını engelle. 

7-Tavuğu fırın telinin üzerine yerleştir. Üzerine yağlı kağıt serip, bir ağırlıkla (ateş tuğlası veya döküm tencere gibi) formunu sabitle ve 45 dakika pişir. 

8-Tavuğun üzerindeki ağırlığı ve yağlı kağıdı alıp; 15 dakika iyice kızarana kadar fırınla.