MALZEMELER
2 yemek kaşığı Domates Salçası
1 yemek kaşığı Acı Biber Salçası
500 g Yoğurt
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
10 diş Sarımsak
1 adet Bütün tavuk
Tuz ve Karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Marinad için salçaları, yoğurt, zeytinyağı ve ince ince doğradığın sarımsakları çukur bir kapta karıştır.
2-Tavuğu göğüs kısmı aşağıya gelecek şekilde tezgaha yerleştir. Bir makas yardımıyla omurgasını iki taraftan keserek çıkart.
3-Tavuğu ters çevirip yassı hale gelene kadar et döveceği ile düzleştir.
4-Marinadı tavuğun her yerine iyice yedir ve buzdolabına kaldırıp en az yarım saat beklet.
5-Fırını 200 C'ye ayarla.
6-Fırın tepsisinin içine bir tel yerleştirerek tavuğun tepsiyle temasını engelle.
7-Tavuğu fırın telinin üzerine yerleştir. Üzerine yağlı kağıt serip, bir ağırlıkla (ateş tuğlası veya döküm tencere gibi) formunu sabitle ve 45 dakika pişir.
8-Tavuğun üzerindeki ağırlığı ve yağlı kağıdı alıp; 15 dakika iyice kızarana kadar fırınla.