Sayfanın başına ulaştınız.
Fırında Sebzeli Poşe Yumurta

Fırında Sebzeli Poşe Yumurta

 
Fırında Sebzeli Poşe Yumurta

MALZEMELER

1 adet Havuç

5 adet Taze fasulye

1 adet Kırmızı soğan

10 adet Bamya

2-3 dal Taze kekik

1 dilim Ekşi maya ekmek

Zeytinyağı

Tuz karabiber

SOS

1 adet Yumurta sarısı

½ adet Limonun suyu

250 ml Zeytinyağı

3 dal Tarhun

Tuz

POŞE YUMURTA

2 adet Yumurta

1 adet Üzüm sirkesi

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Tüm sebzeleri temizle.

2-Havucu doğrayıp fasulyelerle birlikte fırının buhar bölümünde 10 dakika pişir.

3-Fırının ızgarasını 230 dereceye ayarla.

4-Soğanı 6 dilime doğra. Bamyalar ve soğan dilimlerini tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağıyla karıştırıp; ayrı tepsilerde kızarana kadar (bamyalar için 5 dakika, soğan için 8-9 dakika) fırınla.

5-Sos için, yumurta sarısını limon suyuyla çırp. Zeytinyağını azar azar ekleyerek kıvamlı bir mayonez elde et. Tarhunu temizleyip doğra. Sosu tuz ve tarhunla lezzetlendir.  

6-Ekmek dilimini zeytinyağı ile yağlayıp fırında ızgarala. Kızarttığın dilimin üzerine hazırladığın sosu sür.

7-Tüm sebzeleri karıştırıp soslu ekmeğin üzerine yerleştir.

8-Poşe yumurta için, bir sos tenceresine 750 ml su doldurup kaynama noktasına getir. Sirkeyi ekle.

9-Bir kaşıkla suyun içinde küçük bir hortum oluştur. Ayrı bir kabın içine kırdığın soğuk yumurtaları teker teker hortumun içine yuvarla.

10- 2 dakika sonra kevgir yardımıyla yumurtaları sudan al, peçeteyle kurula. Hazırladığın ekmek üstü sebzelerin üzerine yerleştir.