MALZEMELER
1 adet Havuç
5 adet Taze fasulye
1 adet Kırmızı soğan
10 adet Bamya
2-3 dal Taze kekik
1 dilim Ekşi maya ekmek
Zeytinyağı
Tuz karabiber
SOS
1 adet Yumurta sarısı
½ adet Limonun suyu
250 ml Zeytinyağı
3 dal Tarhun
Tuz
POŞE YUMURTA
2 adet Yumurta
1 adet Üzüm sirkesi
HAZIRLANIŞI
1-Tüm sebzeleri temizle.
2-Havucu doğrayıp fasulyelerle birlikte fırının buhar bölümünde 10 dakika pişir.
3-Fırının ızgarasını 230 dereceye ayarla.
4-Soğanı 6 dilime doğra. Bamyalar ve soğan dilimlerini tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağıyla karıştırıp; ayrı tepsilerde kızarana kadar (bamyalar için 5 dakika, soğan için 8-9 dakika) fırınla.
5-Sos için, yumurta sarısını limon suyuyla çırp. Zeytinyağını azar azar ekleyerek kıvamlı bir mayonez elde et. Tarhunu temizleyip doğra. Sosu tuz ve tarhunla lezzetlendir.
6-Ekmek dilimini zeytinyağı ile yağlayıp fırında ızgarala. Kızarttığın dilimin üzerine hazırladığın sosu sür.
7-Tüm sebzeleri karıştırıp soslu ekmeğin üzerine yerleştir.
8-Poşe yumurta için, bir sos tenceresine 750 ml su doldurup kaynama noktasına getir. Sirkeyi ekle.
9-Bir kaşıkla suyun içinde küçük bir hortum oluştur. Ayrı bir kabın içine kırdığın soğuk yumurtaları teker teker hortumun içine yuvarla.
10- 2 dakika sonra kevgir yardımıyla yumurtaları sudan al, peçeteyle kurula. Hazırladığın ekmek üstü sebzelerin üzerine yerleştir.