Fırın Lahana

Fırın Lahana

 
Fırın Lahana

MALZEMELER


1 adet ufak boy Lahana

150 g Koyun tereyağı

1 tk Sumak

½ tk İsot

1 yk Pekmez

2 yk Elma sirkesi

½ tk Tuz

 

HAZIRLANIŞI

1-Lahananın 4 bir tarafına diklemesine şişler geçirip, dikdörtgenler prizması şeklinde kesitler elde et. 

2-Tereyağını eritip, sumak, isot, pekmez, sirke ve tuzla birlikte bir sos hazırla. 

3-Lahana şişlerini fırın tepsisine diz, hazırladığın sosu üzerlerine sür. 

4-Fırını 220 dereceye ayarla. 

5-Lahanalar yumuşayıp renk alana kadar, yaklaşık 40 dakika pişir.

6-Şişleri tabağa aldıktan sonra kalan sosla tekrar lezzetlendir.