Fasulye Cips

Fasulye Cips

 
Fasulye Cips

MALZEMELER

180 g Kuru fasulye

170 g Karabuğday

165 g Keten tohumu

140 g Kabak çekirdeği

1 yemek kaşığı Paprika

1 yemek kaşığı Deniz tuzu

1/2 yemek kaşığı Pul biber

1/2 yemek kaşığı Kimyon tohumu

1/2 demet Taze kişniş

1 adet Misket limonu suyu

 

HAZIRLANIŞI

1-Fasulyeyi bir gece önceden ıslatıp, iyice pişene kadar haşla. Süzüp soğut. 

2-Karabuğdayı bir çimdik tuzlu suda 7 saat bekletip süz. Başka bir kapta keten tohumu ve kabak çekirdeğini de bir çimdik tuz ile ıslatıp birlikte 7 saat beklettikten sonra süz.

3-Fasulye, karabuğday, keten tohumu ve kabak çekirdeklerini baharat, tohumlar ve lime suyu ile birlikte blender'da öğüt. 

4-Fırını 65 derece ayarda ısıt. Oluşan hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üstüne çok ince (yaklaşık 2-3 mm kalınlığında) yay ve 10 saat boyunca kurut.