Donut

Donut

Donut

MALZEMELER

3 adet Yumurta

125g Pudra şekeri

300g Un

2,5 tatlı kaşığı Kabartma tozu

1 tatlı kaşığı Deniz tuzu

125ml Krema

125ml Süt

125ml Eritilmiş tereyağı

1 tatlı kaşığı Tarçın 

 

ALETLER

1 adet Döküm Donut Tavası

NOT: 1 TATLI KAŞIĞI=5 ML

 

HAZIRLANIŞI 

 

1-Geniş bir kapta, yumurta ve 110 gram şekeri rengi açılıp, krema kıvamına gelene kadar çırp.

2-Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp, yumurtalı karışıma ekle.

3-Krema ve sütün tamamını ve tereyağının yarısını bu karışıma yedir.

4-Kalan şeker ve tarçını karıştırıp bir kenara koy.

5-Döküm tavayı ateşin üstünde ısıt. Kalan tereyağını tavanın gözlerine dağıtıp kızdır.

6-Donut harcını bir kaşık yardımıyla tavanın gözlerindeki yağda kızart.

7-Şişeceğini hesap ederek kenarlarında boşluk bırak. Her iki tarafını da 3-4 dakika kızarana kadar pişir.

8-Donutları tarçınlı şekerle karıştır.