Sayfanın başına ulaştınız.
Dana Yanaklı Kebap

Dana Yanaklı Kebap

Dana Yanaklı Kebap

MALZEMELER

DANA YANAK:

3 adet Dana Yanak

60 ml Zeytinyağı

60 g Kereviz Sapı

150 g Soğan (Soyulmuş)

100 g Havuç (Soyulmuş)

10 g Sarımsak (Soyulmuş)

1 adet Defne yaprağı

5-6 adet Tane karabiber

1 dal Taze biberiye

1 dal Taze kekik

1 tatlı kaşığı Domates salçası

½ tatlı kaşığı Acı biber salçası

100 ml Kırmızı şarap

½ Yıldız anason

1 Küçük çubuk tarçın

1 tatlı kaşığı Kimyon tohumu

1 çorba kaşığı Nar ekşisi

ÇITIR NOHUT

100 g Kuru nohut

1 çorba kaşığı Tuz

Kızartmak için sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Toz kişniş

DANA YANAK KEBAP TABAĞI

Pişirmiş olduğun yanaklar

1 bağ Temizlenmiş Ispanak

Çıtır nohut

Tırnak pide

Yoğurt

Tuz

Karabiber

Pul biber

2 çorba kaşığı Zeytinyağı 

 

HAZIRLANIŞI

1-Yanakları temizle, bir tencereye zeytinyağını koy ve ısıt. Yanakları yağda kahverengileşinceye kadar Grundig ankastre ocakta kızart, tencereden alıp bir kenara koy.

2-Sebze, otlar ve baharatları tavaya koyup sotele, salçaları ekle, çevirmeye devam et.

3-Şarabı ekle, 5 dakika kadar kaynat.

4-Yanakları tencereye geri koy, nar ekşisi ve malzemenin üzerini örtecek kadar su koy.

5-Tencerenin kapağını kapat, kaynadıktan sonra altını kıs. Etler iyice pişip, çatalla dağılacak kıvama gelene kadar; yaklaşık 2,5 saat pişir.

6-Yanakları tencereden çıkartıp kalan sosu süz. Süzdüğün sosu koyulaşana kadar ocakta çektir.

7-Dana yanağı elinle parçalayarak koyulaşan sosun içine ekle.

8-Nohutları tuzlu suda haşla.

9-Soğuyunca kabuklarını soy. İyice kurut.

10-Kızgın yağda çıtırdayana kadar kızart.

11-Peçetenin üzerine alıp fazla yağını çektir.

12-Tuz, karabiber ve kişnişle tatlandır.

13-Pideleri küp kesip tuz, biber, pul biber ve zeytinyağı ile karıştır. 200 C’lik Grundig fırında 10-15 dak kızart.

14-Yanakları ısıt, temizlediğin ıspanakları içine at.

15-Pidelerin üstüne önce yoğurt, sonra soslu dana yanak ve nohutları yerleştir. Pul biberle tatlandır.