MALZEMELER:
4 adet Muz
3 çorba kaşığı Yoğurt
1 ½ ölçü kabı Tam buğday unu
1 ½ tatlı kaşığı Karbonat
¾ tatlı kaşığı Kabartma tozu
1/3 ölçü kabı Kakao
½ tatlı kaşığı Tarçın
¼ tatlı kaşığı Tuz
100 g Tereyağı
100 g Şeker
2 adet Yumurta
½ ölçü kabı Çikolata parçacıkları
HAZIRLANIŞI
1-Tereyağını ve yumurtaları tezgaha çıkarın, oda sıcaklığına gelsinler.
2-Fırın'ı 180 derece fansız ayarda ısıtın. Kek kalıbını yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın.
3-Muzların 3’ünü çatalla ezin ve yoğurtla karıştırın.
4-Bir kapta un, karbonat, kabartma tozu, kakao, tarçın ve tuzu karıştırıp kenara alın.
5-Mutfak Şefi‘nde tereyağını krema kıvamını alana kadar çırpın. Yavaşça şekeri ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Teker teker yumurtaları ekleyip tamamen karışana kadar çırpın. Yoğurtlu muzlu karışımı ekleyip hafifçe çırpın. Unlu karışımı yavaşça yedirin. Çırpmayın ve fazla karıştırmayın, yoksa kek sert olur. Çikolata parçacıklarını ekleyip karıştırın. Harcı kek kalıbına dökün. Üzerine kalan muzu uzunlamasına kesip yerleştirin.
6-Fırında 1 saat pişirin. Dinlendirdikten sonra tabağa alın.