Sayfanın başına ulaştınız.
Çikolatalı Muzlu Kek

Çikolatalı Muzlu Kek

Olmuş muzlarla yapılabilecek yumuşacık bir kek tarifi. Muz olgunlaştıkça lezzetlenir. Bu çikolatalı keke de derin ve fındığımsı bir tat veriyor. Yine de içindeki diğer malzemelerle yeteri kadar tatlı.
Çikolatalı Muzlu Kek

MALZEMELER:

4 adet Muz

çorba kaşığı Yoğurt

1 ½ ölçü kabı Tam buğday unu

1 ½ tatlı kaşığı Karbonat

¾ tatlı kaşığı Kabartma tozu

1/3 ölçü kabı Kakao

½ tatlı kaşığı Tarçın

¼ tatlı kaşığı Tuz

100 g Tereyağı

100 g Şeker

2 adet Yumurta

½ ölçü kabı Çikolata parçacıkları

 

HAZIRLANIŞI  

 

1-Tereyağını ve yumurtaları tezgaha çıkarın, oda sıcaklığına gelsinler.

2-Fırın'ı 180 derece fansız ayarda ısıtın. Kek kalıbını yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın.

3-Muzların 3’ünü çatalla ezin ve yoğurtla karıştırın.

4-Bir kapta un, karbonat, kabartma tozu, kakao, tarçın ve tuzu karıştırıp kenara alın.

5-Mutfak Şefi‘nde tereyağını krema kıvamını alana kadar çırpın. Yavaşça şekeri ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Teker teker yumurtaları ekleyip tamamen karışana kadar çırpın. Yoğurtlu muzlu karışımı ekleyip hafifçe çırpın. Unlu karışımı yavaşça yedirin. Çırpmayın ve fazla karıştırmayın, yoksa kek sert olur. Çikolata parçacıklarını ekleyip karıştırın. Harcı kek kalıbına dökün. Üzerine kalan muzu uzunlamasına kesip yerleştirin.

6-Fırında 1 saat pişirin. Dinlendirdikten sonra tabağa alın.