Çiğ Kılkuyruk Mercan

Çiğ Kılkuyruk Mercan

Akdenizi istila etmiş ve doğal dengeyi zorlayan bir çok balık çeşidi var. Kıl kuyruk mercan bunlardan bir tanesi. Hem lezzetli hemde onu çok kullanarak az da olsa doğaya bir el atmış olursunuz. - Mehmet Gürs
Çiğ Kılkuyruk Mercan

MALZEMELER

5 adet Kıl Kuyruk Mercan

200 g Kaya Tuzu

2 litre Su

250 g Tahin

60 ml Limon suyu

7-8 diş Sarımsak

çorba kaşığı Tatlı toz biber

1 tatlı kaşığı Toz kimyon

½ tatlı kaşığı Deniz tuzu

¼ tatlı kaşığı Karabiber

150 ml Su

¼ adet Limon kabuğu rendesi

1 adet Rezene

 

HAZIRLANIŞI

1-200 g tuzu 2 litre suda erit. 

2-Balıkların filetosunu çıkart, deri ve kılçıklarını temizle. Hazırladığın tuzlu suyun içine atıp buzdolabında 2 saat beklet. 

3-Hibeş için rezene dışındaki kalan tüm malzemeyi doğrayıcı'da çek. İnce bir süzgeçten geçir. 

4-Rezeneyi boylamasına ortadan ikiye kes. Mandolin ile incecik dilimle. Soğuk suda beklet. 

5-Tuzlu balıkları suda yıka, kurutup ince dilimle. 

6-Rezeneyi sudan çıkart. 

7-Balığı hibeş ve rezene ile birlikte tabağa yerleştir. 

8-Limon kabuğu rendesi ekleyerek servis et.