Çiğ Dana Yürek

Çiğ Dana Yürek

Aklınızdaki engelleri aşın. Yürek herhangi bir et gibi ama daha lezzetli. Çiğ hali daha da keyifli. Daha önce yemeyi düşünmediğiniz bir malzemeyi yepyeni yöntemlerle denemekten çekinmeyin.
Çiğ Dana Yürek

MALZEMELER

Yumurta

½ çorba kaşığı Hardal

350 ml + 2 çorba kaşığı Zeytinyağı

1 Limon suyu

½ tatlı kaşığı Tuz

Dana yürek

2 dilim Ekşi maya ekmek

Bayırturbu

Tuz

Karabiber

 

HAZIRLANIŞ 

 

1-Yüreği iyice temizle, mümkün olduğu kadar ince kesip, kıyma kıvamı elde et. Eti buzdolabına kaldır.

2-Yumurtaları poşe et, buzlu suya koy. Soğuduktan sonra kurut.

3-Yumurtaları blender'a koy, hardal ve tuzu ilave edip çırp.

4-350 ml zeytinyağını azar azar, kıvam alana kadar ekle.

5-Limon suyunu ilave edip bir kenara al.

6-Ekmekleri makineden geçir. Tuz, biber ve kalan zeytinyağı ile tatlandır. Fırının tepsisine yayıp 200 C’de kurut.