Çekirdekli Karabuğdaylı Ekmek

Çekirdekli Karabuğdaylı Ekmek

          
Çekirdekli Karabuğdaylı Ekmek

Maya

25 g yaş maya

65 ml ılık su

1 çorba kaşığı pekmez

Kitchen Machine’de maya ve suyu karıştır. Pekmezi ekleyip yavaş yavaş 5 dakika (padd’le ile) çevir.

Ekmek

225 g karabuğday unu

100 g pirinç unu

100 g yulaf unu

100 g ay çekirdeği

100 g kabak çekirdeği

25 g keten tohumu

40 g susam

35 g keçiboynuzu unu 

20 g psyllium husk tozu (karnıyarık otu tozu)

2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı kimyon

50 g kuru yaban mersini

Yaban mersini dışındaki bütün kuru malzemeleri geniş bir kapta karıştır.

Kitchen Machine’e mayalı suya ekle. Bağlayana kadar karıştır.

İçine kuru yaban mersinlerini ekle.

Dikdörtgen kabın içine pişirme kağıdı yerleştir.

Harcı kabın içine alıp üzerine karabuğday unu serpiştir.

Üzerine bir örtü ört ve 2 saat oda sıcaklığında kabarmaya bırak.

Fırını 225 dereceye ısıt.

Ekmeği 65-70 dakika pişir.

Kesmeden evvel bir gece oda sıcaklığında üzeri açık şekilde soğumaya bırak.

İnce dilimle.