Çekirdekli Humus

Çekirdekli Humus

Kilerde kalanlarla yemek yapmanın ayrı bir keyfi var. Ay çekirdeği ve kabak çekirdeğinden yapılan pratik bir sos tarifi bu. Çekirdekten yapılan bir nevi humus da diyebiliriz. Çekirdekleri suda bekletmek, besin değerini arttırıp, sindirimi kolaylaştırıyor.
Çekirdekli Humus

MALZEMELER:

½ ölçü kabı Ay çekirdeği

½ ölçü kabı Kabak çekirdeği

ölçü kabı Maydanoz

1 diş Sarımsak

2 dal Kekik

1 adet Limon

çorba kaşığı Tahin

1/3 ölçü kabı Zeytinyağı

1/3 ölçü kabı Su

Tuz

 

HAZIRLANIŞI

1-Çekirdekleri, 6 saat ya da bir gece önceden tuzlu suda bekletip süzün.

2-Maydanozu, sarımsağı, ayıkladığınız kekiği, limonun suyu ve diğer malzemelerle birlikte Doğrayıcı'da öğütün.

3-Yanında havuçlarla, salatalıklarla ya da kıtırlarla servis edin.