Çabuk Havuç Turşusu

Çabuk Havuç Turşusu

 
Çabuk Havuç Turşusu

MALZEMELER

200ml Organik elma sirkesi

100ml Organik incir sirkesi

150ml İçme suyu

100g Şeker

20g Kaya tuzu

500g Kum havucu

1 yemek kaşığı Kişniş tohumu

2 adet Defne yaprağı

 

NOT: 1 TATLI KAŞIĞI=5 ML 1 YEMEK KAŞIĞI=15 ML

 

RKELER: ÜÇ ELMA ÇİFTLİĞİ YAPRAKLI, ÇANKIRI 
http://www.ucelmadogaltarim.com/

 

HAZIRLANIŞI

1-Sirke, su, şeker ve tuzu bir tencerede kaynama noktasına getir.

2-Şeker ve tuz çözüldükten sonra karışımı bir kaba alıp buzdolabında soğut.

3-Kum havuçlarını temizleyip, mandolin yardımıyla uzunlamasına incecik doğra.

4-Havuçları cam bir kavanoza doldur. Kişniş tohumlarını ekle, defne yapraklarını üzerlerine ufala.

5-Hazırladığın sirkeli suyu kavanoza doldur. Tüm malzemeyi kapladığından emin ol.

6-Kavanozun kapağını kapatıp 2 saat beklet.