MALZEMELER
125 g Oda sıcaklığında tereyağ
250 g Un
1 tatlı kaşığı Amonyum karbonat
250 g Pudra şekeri
100 ml Fındık yağı
HAZIRLANIŞI
1-Fırını 150C’ye ayarla.
2-Mikserde tereyağı kabarık bir kıvam alana kadar çırp.
3-Ayrı bir kaba unu ele. Karbonat, pudra şekeri, fındık yağı ve çırptığın tereyağını ekleyip karıştır.
4-Fırın tepsisine yağlı kağıt ser. Hamuru, sıkma torbası veya bir kaşık yardımıyla gazoz kapağı çapında yuvarlaklar halinde tepsiye yerleştir.
5- 8-10 dakika, kurabiyelerin renk almasına izin vermeden pişir. Pişme süresi boyunca fırın kapağını açma
6-Piştikten sonra yağlı kağıdın üzerinde soğumaya bırak.