MALZEMELER
350g Tütsü balık artıkları
1 adet Limon
2 yemek kaşığı Mayonez
100g Un
2 adet Yumurta
200g Galeta unu
1 tutam Maydanoz yaprağı
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Taze öğütülmüş karabiber
NOT: 1 TATLI KAŞIĞI=5 ML 1 YEMEK KAŞIĞI=15 ML
HAZIRLANIŞI
1-Balığı dikkatlice didikle, kılçık kalmasın.
2-Limonun kabuğunu rendele.
3-Derin bir kapta balık, mayonez, ufak doğradığın maydanozu ve limon kabuğunu köfte kıvamını alacak şekilde karıştır.
4-Tuz ve biberle tatlandır.
5-Karışımdan 30-35 g’lık köfteler hazırla.
6-Köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp, tavada 1,5-2 parmak yüksekliğinde zeytinyağında kızart.