Sayfanın başına ulaştınız.
Balık Köftesi

Balık Köftesi

 
Balık Köftesi

MALZEMELER

350g Tütsü balık artıkları

1 adet Limon

2 yemek kaşığı Mayonez

100g Un

2 adet Yumurta

200g Galeta unu

1 tutam Maydanoz yaprağı

Zeytinyağı

Deniz tuzu

Taze öğütülmüş karabiber

 

NOT: 1 TATLI KAŞIĞI=5 ML 1 YEMEK KAŞIĞI=15 ML

 

HAZIRLANIŞI

 

1-Balığı dikkatlice didikle, kılçık kalmasın.

2-Limonun kabuğunu rendele.

3-Derin bir kapta balık, mayonez, ufak doğradığın maydanozu ve limon kabuğunu köfte kıvamını alacak şekilde karıştır.

4-Tuz ve biberle tatlandır.

5-Karışımdan 30-35 g’lık köfteler hazırla.

6-Köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp, tavada 1,5-2 parmak yüksekliğinde zeytinyağında kızart.