Balık Ekmek

Balık Ekmek

 
Balık Ekmek

MALZEMELER

500 g Hamsi (temizlenmiş, kılçıksız)

1 adet Beyaz Ekmek (brioche, kalın foccacia veya doğal tost ekmeği olabilir)

200 g Tereyağ

Tuz ve Karabiber

Zeytinyağı

 

HAZIRLANIŞI


1-Hamsileri tuz ve biberle tatlandırıp, ekmeğe yapışmasını sağlayacak kadar zeytinyağıyla ıslat.

2-Ekmekleri 1 mm inceliğinde kes. Kenarlarını al.

3-Her bir ekmek diliminin üzerine 1 adet hamsiyi, derisi alta gelecek şekilde yerleştirip, hafifçe bastırarak sabitle.

4-Geniş bir tavaya yüzeyini kaplayacak kadar tereyağını koyup, erit. Ekmeklerin her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızart. Kızartma işlemi bitene kadar tereyağ ilavesine devam et.

5-Kızaran ekmeklerin yağını bir peçetede emdirdikten sonra servis et.