MALZEMELER
500 g Hamsi (temizlenmiş, kılçıksız)
1 adet Beyaz Ekmek (brioche, kalın foccacia veya doğal tost ekmeği olabilir)
200 g Tereyağ
Tuz ve Karabiber
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
1-Hamsileri tuz ve biberle tatlandırıp, ekmeğe yapışmasını sağlayacak kadar zeytinyağıyla ıslat.
2-Ekmekleri 1 mm inceliğinde kes. Kenarlarını al.
3-Her bir ekmek diliminin üzerine 1 adet hamsiyi, derisi alta gelecek şekilde yerleştirip, hafifçe bastırarak sabitle.
4-Geniş bir tavaya yüzeyini kaplayacak kadar tereyağını koyup, erit. Ekmeklerin her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızart. Kızartma işlemi bitene kadar tereyağ ilavesine devam et.
5-Kızaran ekmeklerin yağını bir peçetede emdirdikten sonra servis et.