Bahar Sebzeli Kiş

Bahar Sebzeli Kiş

Yabani kuşkonmaz ve çiğdem bulamazsanız buzdolabınızdaki diğer sebzelerden de yararlanabilirsiniz.
Bahar Sebzeli Kiş

MALZEMELER
 

HAMUR İÇİN

200 g Tam buğday un

1/2 tatlı kaşığı Şeker

1/2 tatlı kaşığı Tuz

125 g Tereyağı

4 yemek kaşığı Soğuk su

 

HAZIRLANIŞI
 

1-Doğrayıcıda un, şeker ve tuzu karıştırın.

2-Tereyağını ufak küpler halinde doğrayıp una ekleyin ve iri kum tanesi kıvamına gelene kadar çevirin.

3-Azar azar suyu ilave edin. Fazla karıştırmadan ve yoğurmadan hamur kıvamını alır almaz yuvarlak yapın ve streçe sarıp buzdolabına kaldırın. 20 dakika dinlendirin.

4-Unladığınız tezgahta, hamuru kalıbın kenarlarından 2’şer santim taşacak şekilde açın. Kalıba yerleştirip kenarlardan sarkan fazla hamurları kesmek için merdaneyle üzerinden geçin. Hamurun tabanını çatalla birkaç kez delip kullanana kadar tekrar buzdolabına kaldırın.

5- Fırını 180 derece fanlı ayarda ısıtın.

6-Hamurun üzerine pişirme kağıdı yerleştirin ve kuru bakliyatı üzerine bocalayın. Fırında bu şekilde 15 dakika pişirin. Üzerindeki ağırlığı ve kağıdı kaldırıp 10 dakika da pişirin. Fırından çıkarıp kenara alın.

 

MALZEMELER

KİŞ İÇİN

 

1 demet Yabani kuşkonmaz

300 g Pazı veya ıspanak

10 adet Çiğdem

2 adet Yumurta

200 ml Krema

2 yemek kaşığı Süt

100 g Tulum peyniri

100 g Kaşar peyniri

1/4 tatlı kaşığı Muskat

Tuz ve karabiber

  

 HAZIRLANIŞI
 

1-Kalan kuşkonmazların sert kısımlarını ve çiğdemlerin uçlarını ayıklayın. Bir kaç adet kenara ayırın, kişi fırına vermeden önce süslemek için kullanacaksınız.

2-Tüm ot ve sebzeleri yumuşayana kadar haşlayıp kenara alın. Hepsini mutfak robotunda ufalayın.

3-Bir kapta yumurtaları çırpın. Krema ve sütü ekleyip, karıştırın. Peynirleri ilave edin. Sebzeli karışıma peynirli karışımı iyice yedirin. Tuz, karabiber ve muskatı ekleyin.

4-Karışımı bekleyen hamurun içine dökün. Bütün bıraktığınız kuşkonmazları, pazı ve çiğdemleri kişin üzerine dizin.

5-Yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.