Sayfanın başına ulaştınız.
Artık Sebze Çorbası

Artık Sebze Çorbası

 
Artık Sebze Çorbası

MALZEMELER

2 adet Orta boy kereviz

1 adet Havuç

2 adet Kapya Biber

1 adet Yeşil Biber

1 adet Soğan

4 adet Taze Patates

5-6 diş Sarımsak

10 dal Maydanoz

5-6 dal Fesleğen

3 adet Olgun Domates

250 ml Zeytinyağı

2 adet Acı kuru biber

1,5 lt İçme suyu

Tuz ve Karabiber

 

 

HAZIRLANIŞI 

 

1-Kerevizlerin kabuklarını soy, saplarıyla birlikte iri doğra.

2-Havuç, kapya, yeşil biber, soğan, patates ve sarımsakları temizleyip iri doğra.

3-Maydanoz ve fesleğeni saplarıyla doğra.

4-Domateslerin kabuklarını soyup doğradıktan sonra tüm sebzelerle karıştır.

5-Sebze karışımını 100 ml zetinyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandır; bir fırın tepsisine yay.

6-Tepsideki sebzeleri orta ısıdaki odun fırınında, hafif yumuşayıp renk alana kadar 10 dakika pişir. Arada tepsiyi kontrol et, gerekirse sebzeleri karıştır, tepsiyi çevir.

7-Kalan zeytinyağını çorba tenceresine koyup ısıt. Fırınladığın sebzeler ve acı kuru biberi ekleyip 2 dakika çevir. Üzerine içme suyunu koyup sebzeler iyice pişene kadar 30-35 dakika ocakta tut.

8-Pişmiş sebzeleri blender'dan geçir. Kıvamına göre su ilavesi yap.