MALZEMELER
2 adet Orta boy kereviz
1 adet Havuç
2 adet Kapya Biber
1 adet Yeşil Biber
1 adet Soğan
4 adet Taze Patates
5-6 diş Sarımsak
10 dal Maydanoz
5-6 dal Fesleğen
3 adet Olgun Domates
250 ml Zeytinyağı
2 adet Acı kuru biber
1,5 lt İçme suyu
Tuz ve Karabiber
HAZIRLANIŞI
1-Kerevizlerin kabuklarını soy, saplarıyla birlikte iri doğra.
2-Havuç, kapya, yeşil biber, soğan, patates ve sarımsakları temizleyip iri doğra.
3-Maydanoz ve fesleğeni saplarıyla doğra.
4-Domateslerin kabuklarını soyup doğradıktan sonra tüm sebzelerle karıştır.
5-Sebze karışımını 100 ml zetinyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandır; bir fırın tepsisine yay.
6-Tepsideki sebzeleri orta ısıdaki odun fırınında, hafif yumuşayıp renk alana kadar 10 dakika pişir. Arada tepsiyi kontrol et, gerekirse sebzeleri karıştır, tepsiyi çevir.
7-Kalan zeytinyağını çorba tenceresine koyup ısıt. Fırınladığın sebzeler ve acı kuru biberi ekleyip 2 dakika çevir. Üzerine içme suyunu koyup sebzeler iyice pişene kadar 30-35 dakika ocakta tut.
8-Pişmiş sebzeleri blender'dan geçir. Kıvamına göre su ilavesi yap.